niedziela, 14 września 2008

Sola z Cukinią

Składniki: 3-4 porcje
4 filety soli
4 duże krewetki
2 małe cukinie
6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka masła
1 cebula
1/2 pęczka pietruszki
2 łyżki pokrojonych kaparów
250 g małych pomidorów
2 goździki
sól
pieprz

Opis przygotowania potrawy:
Krewetki i filety dusić na oliwie 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przygotować sos: cebulę i pomidory pokroić, wrzucić na oliwę na oddzielnej patelni. Dodać posiekaną pietruszkę, kapary, wrzucić goździki i masło. Cukinię umyć, pokroić w cienkie poprzeczne paski. Włożyć na 3 minuty na patelnię z odrobiną oliwy. Na talerzu ułożyć sos, krewetki z filetami, a obok cukinię. Podawać.

Brak komentarzy: