Składniki:
60 g wieprzowiny od szynki w plastrach
50 g słoniny200 g kiełbasy surowej (białej lub polskiej)50 g mortodeli
100 g surowej szynki
2 łyżki tartego sera
1 ząbek czosnku
zielona pietruszka
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Plastry wieprzowiny rozbić dokładnie i lekko posolić. Kiełbasę, mortadelę r szynkę usiekać i ugnieść, dodając utarty ser, sól, utarty czosnek z pieprzem i dodatkiem zielonej pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Tym farszem posmarować przygotowane zrazy. Zawinąć. L spiąć wykałaczką i smażyć na słoninie ze wszystkich stron.
Ułożyć ścisło w rondlu, podlać lekko bulionem lub wodą i dusić przez godzinę pod przykryciem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz