Danie dla: 4 osób
Składniki:
4 grubsze kotlety cielęce ( każdy mniej więcej o wadze 20 dag)
4 plasterki ementalera
10 dag bułki tartej
5 łyżek oleju
3 łyżki mąki
łyżka musztardy miodowej
zioła prowansalskie
sól, świeżo zmielony pieprz
jajko
Sposób przyrządzenia:
Kotlety dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, natrzeć solą i świeżo zmielonym pieprzem. W każdym kotlecie naciąć z jednej strony głęboką kieszeń i posmarować musztardą miodową. Plasterki sera ementaler złożyć na pół i wypełnić serem kieszonki w kotletach. Otwory spiąć wykałaczkami. Kotlety obtoczyć w mące, a następnie panierować w roztrzepanych jajkach i następnie obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety na średnim ogniu po 5-6 minut z każdej strony
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz